• Сакам Книги

  Секогаш и секаде...

 • Книгатае најдобриот и најпријатниот пријател.
 • Читам

  И спијам како бебе...

 • Со книгитеСекогаш доживувам нови авантури...

Најнови статии

 • Совршената замена од Грир Хенрикс
  Совршената замена од Грир Хенрикс Совршената замена (или оригинал The wife between us) ми го привлече вниманието затоа што веднаш штом излезе од печат почна да се искачува на сите топ листи и не можев да не ја прочитам. Се сеќавам дека беше недела, па…
  Коментирај Повеќе
 • Еленор Олифант е океј - Гејл Ханимен
  Еленор Олифант е океј - Гејл Ханимен Оваа книга годинава беше на едно од првите три места на сите можни позначајни избори, награди, листи на најпродавани книги. Слушнав дека правата за филм веднаш ги лапнала брилијантната Рис Витерспун која очигледно си има зададено цел во изминатите неколку…
  Коментирај Повеќе
 • Го имам твојот број - Софи Кинсела
  Го имам твојот број - Софи Кинсела Тие што ме знаат уште од основањето на sakamknigi.mk знаат дека Кинсела отсекогаш беше (и остана) една од моите најомилени авторки. Ретките се таквите како неа што знаат да ме изнасмеат до солзи и да направат да се почувствувам убаво,…
  Коментирај Повеќе
Оцена
(15 оцени)

Скршена жена

Што се случува кога работите еден ден ќе излезат од колосек? Што - кога ноќната мора ќе стане реалност? Што ако се случи она на кое никогаш не сме се надевале, никогаш не сме помислувале дека е можно да се случи. Не нам! Можеби на другите.

Симон де Бовоар и овојпат е извонредна, како воопшто и секогаш. Јас го сакам нејзиниот начин на пишување и размислување, нејзиниот став кој секогаш е насочен во одбрана на жената. Мене тоа ми годи. Симон де Бовоар и кога пишува за болката, таа пишува за да ја сподели, намали и ублажи. Така и овој роман чинам е напишан во таа насока - да се сподели болката на една изневерена жена, да се раскаже и да се залекува.

Оцена
(105 оцени)

Пајакот се прикрадува

Доколку сте љубители на делата на Џејмс Патерсон, овој извонреден психолошки трилер ќе ви дојде како порачан. Помистериозно и поморничаво од било кога, Патерсон ја раскажува неверојатната приказна за еден монструозен сериски убиец, кој за себе вели дека нема ниту душа, ниту грижа на совест. Уште еден плус за ова дело е тоа што се базира на вистински настан, на кој авторот бил сведок со свои наполнети едвај десет години. Пајакот се прикрадува е мешавина од класичен роман, трилер акција и психолошко растројство. Досега сме сретнале секакви профили на немилосрдни убијци. Едни убиваат за пари, други од задоволство, трети од одмазда... Но, за разлика од нив, целта на ова „чудовиште’’ од човек е, верувале или не, да стане славен.

Оцена
(8 оцени)

Тоа тогаш - Петре М. Андреевски

„Тоа тогаш” е поезија на Андреевски, која вклучува неколку поетски книги преку Јазли, И на небо и на земја, Дениција, Дални наковални, Пофалби и поплаки, Вечна куќа, сè до Лакримариј.

Најпозната поетска творба од ова поетиката на Андреевские Дениција со добро познатиот почеток – „Кога ја љубев Дениција, како да калемев светлина на мракот, како да топев снегови фатени во движење…”.

Покажувајќи ја неговата сентименталност, Андреевски прави зачеток на некоја чудна неомеѓеност помеѓу листот хартија и перото, како да заснова епоха на евоции од минатото, како да си ја оголува душата.

Оцена
(63 оцени)

Драги мои хомо-сапиенси! - така Емилија би Ви се обратила, a ова се нејзините мемоари. Емилија, Еми, Ема, Ејми (како сакате) е иначе мачка, онаа мачка од бинго картичките. Запознајте ја Емилија Џамбазова – Бавчарска преку нејзините исповеди. Запознајте ја неа и нејзиниот живот меѓу хомо-сапиенсите. Живот на една провинцијалка во големиот град. Провинцијалка од “мојата населба”. Во наводници зашто не е „моја” и јас сум ви провинцијалка (за среќа или не). Една чудо од мачка, попаметна од многу хомо-сапиенси во нашата чудесна Мјаукедонија, таква Ви е Емилија.

Сеедно дали ги сакате мачките или не, Еми ќе Ви се допадне. Прво, заради нејзината искреност. Второ, таа не е било чија мачка, па таа е мачката на познатиот мјаукедонски актер и водител Игор Џамбазов.

Авторски Права

Сите права врз содржините на веб страната се задржани од страна на издавачката куќа САКАМ КНИГИ. Ниту еден дел од содржините не смее да се презема без писмена согласност на Сакам Книги.

Контактирајте нѐ

Вашето мислење ни е важно!

Можете да ни пишете порака преку нашата контакт страна . Со оглед на големиот број мејлови кои ги добиваме секој ден, се извинуваме ако не успееме да одговориме на сите.


contact@sakamknigi.mk
ivana@sakamknigi.mk

Тука Сме

сакам новости

Пријавете се доколку сакате да добивате новости за попусти и интересни настани!

Follow us on Twitter