Награди и подароци

Најнови статии

Ваша поезија и проза

Оцена
(27 оцени)

Во срцето на Тајната на сопругот лежи писмо кое не смее да биде прочитано...

Драга моја Сесилија,
ако го читаш ова, тоа значи дека јас сум мртов...

Замислете дека сопругот ви напишал писмо, писмо кое треба да се отвори по неговата смрт. Исто така замислете дека писмото ја содржи неговата најдлабока, најмрачна тајна - нешто што има потенцијал да ги уништи животите на повеќе луѓе, не само вашиот совршен живот кој го имате изградено заедно. Потоа замислете дека сосема случајно го наоѓате заталканото писмо додека вашиот сопруг сè уште е многу... жив.

Оцена
(2 оцени)

Животот на Сафрон се менува од корен кога дознава дека нејзиниот сопруг е мртов. Одеднаш таа останува сама, без љубовта на својот живот, без својата потпора. Останува сама да се справува со сите тешкотии кои ги носи животот.

За работите да бидат уште полоши, што се покажува дека е можно дури и во ваков случај, нејзиниот сопруг е убиен. Најден е избоден и оставен на улица.

Каков монструм може да го направи тоа?

Сафрон мисли дека го знае одговорот. Но не може да го каже на полицијата.

Оцена
(2 оцени)

1976, Орегон. ФБИ спроведува акција против самопрогласените Витези на Праведноста, всушност домашни терористи.

Во акцијата Витезите претрпуваат големи загуби. Сепак, водачот Карл и неговата љубовница Флора успеваат да избегаат.

Но агентите откриваат нешто многу чудно. Плодова вода. Што може само да значи дека Флора се породила.

Години подоцна, Досон Скот штотуку се има вратено од Авганистан и раните му сесвежи. Но, како новинар гладта за нова, интригантна приказна секогаш е врежана длабоко во него.

Оцена
(6 оцени)

Зависта е една од најодвратните емоции кои може да ја затрујат душата. Таа гние длабоко, копа по срцето на човекот, сè додека не влезе во потсвеста и почне да управува со мозокот.

Двајца поднапиени пријатели и една девојка изнајмуваат едно бродче на еден остров и отпловуваат развеселени и расположени. Човекот од кого го изнајмуваат бродот не е баш најсреќен што на момчиња во таква состојба  им го отстапува бродот, но не гледа некоја поголема штета. 

Но кога го здогледува бродчето како забрзано се враќа во пристаништето и од него рипнува едното момче со крв на лицето, тој сфаќа дека неговите грижи не биле залудни.

Page 1 of 14

Авторски Права

Сите права врз содржините на веб страната се задржани од страна на издавачката куќа САКАМ КНИГИ. Ниту еден дел од содржините не смее да се презема без писмена согласност на Сакам Книги.

Контактирајте нѐ

Вашето мислење ни е важно!

Можете да ни пишете порака преку нашата контакт страна или да нѐ контактирате телефонски на 070/326-403 доколку повеќе ви одговара. Со оглед на големиот број мејлови кои ги добиваме секој ден, се извинуваме ако не успееме да одговориме на сите.


contact@sakamknigi.mk
ivana@sakamknigi.mk

Тука Сме

сакам новости

Пријавете се доколку сакате да добивате новости за попусти и интересни настани!

Follow us on Twitter