Најнови статии

 • Ние бевме лажговци - Е.Локхарт
  Ние бевме лажговци - Е.Локхарт Награда за книга на годината во 2014 од страна на GR, најголемата мрежа за љубители на книги во светот. Прекрасно, богато и специфично семејство. Приватен остров... Брилијантно, повредено девојче; страсно, посиромашно момче. Група од четири пријатели - Лажговците - чие…
  Коментирај Повеќе
 • Кога мене ќе ме нема - Колин Оукли
  Кога мене ќе ме нема - Колин Оукли Срцепарателна приказна во стилот на Првиот последен бакнеж и П.С. Те сакам која ќе ви го крши срцето реченица по реченица. Дејзи има дваесет и седум години и веќе еднаш има победено рак на дојка. Како е можно повторно да…
  Коментирај Повеќе
 • Еленор и Парк - Рејнбоу Ровел
  Еленор и Парк - Рејнбоу Ровел Првата љубов не се заборава никогаш! Особено не кога ќе дојде вака... Две необични личности кои никако не можат да се вклопат никаде... И една исклучителна љубов... Еленор... Црвена коса, чудна облека. Таа е новата девојка во градот, со хаотичен…
  Коментирај Повеќе

Награди и подароци

Утро крај езеро

Автор 
Оцена
(42 оцени)

Утро крај езеро

Едно утро
крај езеро ширно,
птиците летаат
весело и мирно.

Во водата падна
еден жолт лист,
ние се шетаме
дишеме воздух чист.

Езерото се тресе
oд ветерот што дува
бранчиња се прават,
ама брегот ги чува.

Шетај покрај езеро
исправен, прав,
за да бидеш спокоен,
миирен и здрав.

напишете коментар (Ве молиме пишувајте на кирилица)

Остави коментар како гостин

0
условите.

Луѓе во овој разговор

Авторски Права

Сите права врз содржините на веб страната се задржани од страна на издавачката куќа САКАМ КНИГИ. Ниту еден дел од содржините не смее да се презема без писмена согласност на Сакам Книги.

Контактирајте нѐ

Вашето мислење ни е важно!

Можете да ни пишете порака преку нашата контакт страна . Со оглед на големиот број мејлови кои ги добиваме секој ден, се извинуваме ако не успееме да одговориме на сите.


contact@sakamknigi.mk
ivana@sakamknigi.mk

Тука Сме

сакам новости

Пријавете се доколку сакате да добивате новости за попусти и интересни настани!

Follow us on Twitter