• Читам

  И спијам како бебе...

 • Книгатае најдобриот и најпријатниот пријател.
 • Со книгитеСекогаш доживувам нови авантури...
 • ЧитамЗатоа што не можам да престанам.
 • ЧитамеЗа да знаеме дека не сме сами...

Најнови статии

 • Окото на црвениот цар - Сем Истланд
  Окото на црвениот цар - Сем Истланд Пекала е помладиот син од едно финско семејство (во времето кога Финска се уште била руска колонија). Татко му е погребник и на осумнаесет годишна возраст го испраќа постариот син Антон во Петроград да служи во Царската Финска Регимента. На…
  Коментирај Повеќе
 • Душата на скулпторот - Џејн Аркат
  Душата на скулпторот - Џејн Аркат Приказна за тоа како невозможното се остварува како резултат на нечии каприци претворени во манија. Еден свештеник е поразен од светлината и пејзажот на нему непознатата долина. Еден Kанаѓанец на сон го гледа каменот што ќе биде извајан за да…
  Коментирај Повеќе
 • Проектот Роузи - Грем Симсион
  Проектот Роузи - Грем Симсион Една од поинтересните книги за оваа година, забавна новела раскажана со необично шармантниот и социјално предизвикан глас на професор по генетика кој има невообичаена задача: да дознае дали е способен за вистинска љубов. Можеби вистинската љубов навистина може да промени…
  Коментирај Повеќе

Награди и подароци

Оцена
(46 оцени)

Кутија во облик на срце - Џо Хил

На обожавателите на Стивен Кинг и неговите романи сигурно ќе им се допадне и овој необичен, но сепак интересен роман на Џо Хил - Кутија во облик на срце. Иако на прв поглед се укажува на тоа дека ова е најверојатно хорор приказна, па сепак  и покрај тоа ова е приказна и за искупувањето и покајувањето.

Џудас Којн, попознат како Џад, е хеви метал рокер кој ја користел својата музика за да се ослободи од гневот и повреденоста која го следела во животот. Сега, живеејќи го животот доста луксузно, во еден вид на полу пензионирање, има интересно хоби: собира необични работи. Под необични работи мислам на готвач за канибали, исповед на една вештерка итн. кои ги купувал со години наназад преку интернет или на аукции.

Оцена
(25 оцени)

Дина - Френк Херберт

Првата книга од серијалот Дина. Култно прозно дело напишано од американскиот писател на научна-фантастика Френк Херберт во 1964 година.

Во книгата се работи за Пол Атреид, син на војводата Лето Атреид и иден наследник на Големата Куќа Атреиди кој заедно со целата негова фамилија е префрлен на планетата Аракис, на која што треба да живеат и да го спроведуваат добавувањето на зачинот наречен Меланж, кој претставува супстанца која го продолжува животот.

Притоа, куќата Атреиди е соочена со нивните смртни непријатели, Харконените, кои се обидуваат да им ја одземат власта од Аракис, а и воедно да ги уништат Пол и татко му, Лето.

Оцена
(17 оцени)

Мегре во Пикрат

Жорж Сименон е белгиски писател кој пишува на француски јазик. Во 1929 ја пишува првата книга со комесарот Мегре. Мегре набрзо станува многу популарен лик. Напишани се вкупно седумдесет и две книги со комесарот Мегре.

„Беше многу млада. Многу помлада отколку што сакаше да мислат луѓето дека е. На моменти изгледаше како девојче кое само што не испаничило. Во тие мигови ѕуреше во часовникот како тоа да ќе ѝ помогнеше.“

Пигал, четири часот наутро. Прекрасната Ана Мари Трошен влегува во полициската станица, сакајќи да поднесе пријава. Случајно го слушнала разговорот помеѓу двајца гости кои планираат да убијат некоја грофица. Не знае за која грофица станува збор, знае само дека едниот од двајцата се вика Оскар.

Оцена
(7 оцени)

“Прстенот! Го изгубив прстенот!” Полека Попи, диши, смири се, не е крајот на светот. Нели?

Ако сè уште не сте ја прочитале оваа книга, морам да кажам дека ви завидувам. Оваа е една од моите омилени книги од Софи Кинсела, па ве очекува навистина добра забава и урнебесно смеење.

Попи Вајат е свршена со мажот од своите соништа, Магнус Тавиш, тој е прекрасен, тој е згоден, тој е најдобар... Па добро, идеалниот маж што секоја жена го посакува. И таа, Попи Вајат ќе се омажи за него. Среќничка. Но, малку по малку, почнуваат да се појавуваат пукнатини во нејзиниот совршен свет.

Авторски Права

Сите права врз содржините на веб страната се задржани од страна на издавачката куќа САКАМ КНИГИ. Ниту еден дел од содржините не смее да се презема без писмена согласност на Сакам Книги.

Контактирајте нѐ

Вашето мислење ни е важно!

Можете да ни пишете порака преку нашата контакт страна или да нѐ контактирате телефонски на 070/326-403 доколку повеќе ви одговара. Со оглед на големиот број мејлови кои ги добиваме секој ден, се извинуваме ако не успееме да одговориме на сите.


contact@sakamknigi.mk
ivana@sakamknigi.mk

Тука Сме

сакам новости

Пријавете се доколку сакате да добивате новости за попусти и интересни настани!

Follow us on Twitter